Τα επίπεδα του 1.3850 ξεπέρασε το GBP/USD

Το GBP/USD κινήθηκε ανοδικά τις τελευταίες ώρες στην αγορά του forex, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να πλησιάζει αρχικά τα επίπεδα του 1.3850 και έπειτα να τα ξεπεράσει. Η ισοτιμία του ζεύγους βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στο 1.3857 και μοιάζει διατεθειμένη να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αν τα οικονομικά αποτελέσματα που αναμένονται από το Ηνωμένο Βασίλειο αποδειχθούν θετικά.

Το ζεύγος έχει εκμεταλλευτεί την αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου (USD), το οποίο δέχεται πιέσεις από τις αγορές, εξαιτίας της έλλειψης εξελίξεων που θα μπορούσαν να το ενισχύσουν. Η αντίθετη εικόνα παρατηρείται στην περίπτωση της αγγλικής στερλίνας (GBP), η οποία έχει ευνοηθεί από τις θετικές ανακοινώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Η άνοδος, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν δεν έβρισκε εμπόδιο στους φόβους για τις εξελίξεις στο Brexit.

H πορεία του GBP/USD πάνω από το 1.3850

Το GBP/USD ξεκίνησε να κινείται ανοδικά από την Πέμπτη, πλησιάζοντας τα επίπεδα του 1.3850. Στο άνοιγμα των αγορών της Παρασκευής, η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και το ζεύγος ξεπέρασε το 1.3850, συγκεντρώνοντας ακόμα περισσότερα κέρδη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 1.3857 και αναμένεται να συνεχίσει την πορεία του.

Άλλωστε, το GBP/USD εκμεταλλεύεται τις πιέσεις που δέχεται το USD, ενώ παράλληλα βασίζεται στις θετικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η σημαντικότερη από αυτές είναι η εικόνα που έχει δημιουργήσει η Τράπεζα της Αγγλίας για αύξηση των επιτοκίων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, νωρίτερα από το αναμενόμενο. Αν, μάλιστα, δεν υπήρχε το αγκάθι των σχέσεων ανάμεσα σε Αγγλία και Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο του Brexit, η άνοδος θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη.

Οι επενδυτές, τέλος, αναμένουν με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις για το ισοζύγιο εμπορίου και τη βιομηχανική παραγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον δείκτη τιμών παραγωγών από τις ΗΠΑ, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.