Τα κέρδη των προηγούμενων ημερών επιχειρεί να διατηρήσει το EUR/USD

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν αρκετά θετική για τα αντίπαλα νομίσματα του αμερικανικού δολαρίου (USD), καθώς εκμεταλλεύτηκαν τις πιέσεις που δεχόταν, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουν κέρδη εις βάρος του. Τη Δευτέρα, όμως, το USD επιχείρησε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και κατάφερε να μειώσει την ισοτιμία ζευγών όπως το EUR/USD, το οποίο έχασε έως και 100 pips.

Σήμερα, πάντως, το EUR/USD μοιάζει αποφασισμένο να διατηρήσει τα κέρδη των προηγούμενων ημερών και παραμένει σταθερό στα επίπεδα του 1.0250. Αν και δεν κατάφερε να επανακτήσει το χθεσινό χαμένο έδαφος, το ζεύγος είναι σε θέση να διατηρήσει τα κέρδη των προηγούμενων ημερών.

Οι πρόσφατες κινήσεις του EUR/USD

Το EUR/USD βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα επίπεδα του 1.0250 και παραμένει σταθερό, εν όψει και των επερχόμενων οικονομικών ανακοινώσεων που θα πραγματοποιηθούν και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Αν και το USD έκανε χθες μια αντεπίθεση διαρκείας και εξασφάλισε αρκετά κέρδη, η εικόνα σήμερα είναι περισσότερο σταθερή και δε φαίνεται να αλλάξει κάτι στην ισοτιμία του EUR/USD. Άλλωστε, πρόσφατες εξελίξεις στις ΗΠΑ, όπως η μείωση της απόδοσης των δεκαετών ομολόγων, φρέναραν την άνοδο του USD.

Για να υπάρξουν σημαντικές κινήσεις στην ισοτιμία του, άλλωστε, αναμένονται τα οικονομικά αποτελέσματα διαφορετικών τομέων στις ΗΠΑ και στην Ευρωζώνη. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, οι αγορές και οι επενδυτές αναμένουν νέες ανακοινώσεις, σχετικά με αλλαγές στα επιτόκια και άλλα μέτρα που ενδεχομένως βάλουν ένα φρένο στην αύξηση του πληθωρισμού.