Τη μεταβλητότητά της έχει χάσει η ισοτιμία του Bitcoin

Το Bitcoin είναι γνωστό ως το κορυφαίο και δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, ενώ παράλληλα έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό: τη μεγάλη μεταβλητότητά του, η οποία μπορεί να του αποφέρει τεράστια κέρδη σε μερικές ώρες ή να του στοιχίσει πολλά σε άλλες τόσες. Το χαρακτηριστικό αυτό, όμως, φαίνεται πως απουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι κινήσεις της ισοτιμίας του είναι πολύ πιο περιορισμένες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν και οι πιο πρόσφατες κινήσεις του Bitcoin. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η ισοτιμία του κρυπτονομίσματος εμφάνισε κάποια κέρδη, τα οποία όμως ήταν περιορισμένα. Και οι επόμενες αυξήσεις της ισοτιμίας του, πάντως, ήταν εξίσου περιορισμένες, στερώντας από το κρυπτονόμισμα το πλέον ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του.

Οι περιορισμένες κινήσεις της ισοτιμίας του Bitcoin

Τις τελευταίες ημέρες, κάθε μεταβολή στην ισοτιμία του Bitcoin χαρακτηρίζεται από μικρές (για τα δικά του πρότυπα, διακυμάνσεις. Αυξήσεις ύψους 2,8% και 0,75% δεν είναι κάτι που οι επενδυτές συναντούν συχνά στην περίπτωση του κρυπτονομίσματος, αλλά φαίνεται πως έχουν γίνει καθημερινότητα. Και η καθημερινότητα αυτή ισχύει σχεδόν από τα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2022.

Φαίνεται, λοιπόν, πως το Bitcoin παραμένει στα επίπεδα ανάμεσα στα $19.000 και στα $20.000, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να κινηθεί υψηλότερα ή χαμηλότερα. Και αυτό είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για το κρυπτονόμισμα που έχει συνηθίσει σε μεγάλες αποκλίσεις, κάθε φορά που κινείται στην αγορά του forex. Οι κινήσεις αυτές, μάλιστα, είναι που έχουν αποθαρρύνει αρκετούς επενδυτές (ειδικά όσους αναζητούν συναλλαγές υψηλού ρίσκου και μεγάλων πιθανών κερδών) να συνεχίσουν να πραγματοποιούν συναλλαγές με αντικείμενο το Bitcoin, καθώς πλέον το θεωρούν “βαρετό”.