Το επόμενο άλμα της τιμής του χρυσού αναμένουν οι επενδυτές

Οι επενδυτές στην αγορά του forex τηρούν στάση αναμονής τις τελευταίες ώρες, περιμένοντας πότε θα πραγματοποιηθεί το επόμενο άλμα στην τιμή του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο κινείται ανοδικά τις τελευταίες ώρες και έχει επιστρέψει σε υψηλά επίπεδα. Αυτή τη στιγμή, όμως, η τιμή του παραμένει σταθερή, με τους αναλυτές της αγοράς να αναμένουν ένα ακόμα άλμα.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στα $1.750, έχοντας εξασφαλίσει σημαντικά κέρδη τις τελευταίες ώρες. Η άνοδος της τιμής του οφείλεται στην πτώση του αμερικανικού δολαρίου (USD), το οποίο εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις. Προς το παρόν, όμως, η τιμή του χρυσού παραμένει σταθερή και ετοιμάζεται για το επόμενο άλμα της.

Η αναμονή για το επόμενο άλμα της τιμής του χρυσού

Τις τελευταίες ώρες, η τιμή του USD δέχεται ισχυρές πιέσεις, με αποτέλεσμα όλα τα αντίπαλα νομίσματα να έχουν κερδίσει έδαφος εις βάρος του. Την ίδια ακριβώς ευκαιρία έχει εκμεταλλευτεί και η τιμή του χρυσού, η οποία πάντα κινείται σε αντίθετη φορά από εκείνη του USD. Με άλλα λόγια, όσο η ισοτιμία του USD μειώνεται τις τελευταίες ώρες τόσο η τιμή του χρυσού ανεβαίνει.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν φέρει την τιμή του πολύτιμου μετάλλου κοντά στα επίπεδα των $1.750, όπου πλέον παραμένει σταθερή. Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, όμως, πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση, η οποία θα δώσει τη θέση της σε μια νέα αύξηση της τιμής του χρυσού. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας, μα και για τα σχέδια των αρμοδίων, προκειμένου να ανακόψουν την οικονομική κρίση. Οι λεπτομέρειες αυτές, όμως, αναμένεται να ενισχύσουν περισσότερο την τιμή του χρυσού, παρά την ισοτιμία του USD.