Υποχωρεί η ισοτιμία του EUR/USD

Η ισοτιμία του EUR/USD βρέθηκε πριν μερικές ημέρες στο υψηλότερο σημείο της από τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά τις τελευταίες ώρες η πορεία της αντιστράφηκε και πλέον έχει υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα. Ο σημαντικότερος παράγοντας για την πορεία του EUR/USD αυτή τη στιγμή είναι το αμερικανικό δολάριο (USD), το οποίο ξεπέρασε μια σειρά από πιέσεις και πλέον ακολουθεί ανοδική πορεία.

Συγκεκριμένα, το EUR/USD βρίσκεται πλέον στα επίπεδα κοντά στο 1.2100, έχοντας χάσει κάποια από τα κέρδη του, εξαιτίας της μικρής ανόδου που παρουσιάζει το δολάριο έναντι του ευρώ (EUR). Ωστόσο, το κλίμα παραμένει θετικό στην Ευρώπη και πολλοί οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι οι πιέσεις που δέχεται το EUR/USD είναι προσωρινές.

Οι προβλέψεις για τις επόμενες κινήσεις του EUR/USD

Οι κινήσεις του EUR/USD τις τελευταίες ώρες επηρεάστηκαν από τη θετική εικόνα που παρουσιάζει το USD, η οποία με τη σειρά της είχε ως αποτέλεσμα κάποιες πιέσεις προς το ζεύγος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται πλέον πιο αυστηρός απέναντι σε Ρωσία και Κίνα, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται ενεργός στα οικονομικά της χώρας. Αποτέλεσμα αυτού είναι μια ανανεωμένη αισιοδοξία για την αμερικανική οικονομία, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Παρά την αισιοδοξία που παρατηρείται για το USD, όμως, οι αναλυτές θεωρούν ότι το EUR θα συνεχίσει να εξασφαλίζει κέρδη. Το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Ευρώπη έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ τα κρούσματα σε πολλές χώρες παρουσιάζουν πτώση. Παράλληλα, αναμένονται θετικές ανακοινώσεις και από κορυφαίες οικονομίες της Ευρώπης, που ενδεχομένως θα παίξουν το ρόλο τους στην ενίσχυση του EUR/USD.