Υποχωρεί ξανά το EUR/USD

Μετά από τις εξαιρετικές επιδόσεις που παρουσιάσε την Πέμπτη, το EUR/USD ακολουθεί ξανά πτωτική – αν και συγκρατημένη – πορεία. Το ζεύγος κατόρθωσε χθες να ξεπεράσει τα όρια του 1.1370, αλλά η σημερινή ημέρα το επανέφερε αρχικά στα επίπεδα του 1.1330.

Ακόμη και σε αυτό το σημείο, πάντως, οι επενδυτές που πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex με αντικείμενο το ζεύγος νομισμάτων εξασφάλιζαν κέρδη – φαινόταν, άλλωστε, πως το EUR/USD θα έκλεινε τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα του με κέρδη, διανύοντας την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου.

Η πτώση της ισοτιμίας του, όμως, συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω από το όριο του 1.1310 και να σταθεροποιηθεί προσωρινά (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) στο 1.1305. Σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω πτώση του ζεύγους έφερε η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές που άνοιξαν με απώλειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης DAX του γερμανικού χρηματιστηρίου άνοιξε με απώλειες 0,80%, ενώ πτώση κατά 0,13% παρουσίασε και ο αγγλικός δείκτης FTSE. Τέλος, και ο ευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 έπεσε κατά 1%.