Υπό πίεση βρίσκεται το GBP/USD

Το GBP/USD βρίσκεται ξανά υπό πίεση, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα και να μη μοιάζει διατεθειμένη να επανέλθει σε προηγούμενα. Αναλυτικότερα, το ζεύγος κινείται πλέον στη γειτονιά του 1.4300, έχοντας χάσει κάποια από τα κέρδη των προηγούμενων ημερών.

Έως και πρόσφατα, το GBP/USD κινούταν κοντά στο 1.4400. Ωστόσο, οι νέες πιέσεις των αγοραστών αποδυνάμωσαν την αγγλική λίρα και έφεραν το ζεύγος αρχικά στο 1.4330 και έπειτα στο 1.4300. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι επενδυτές στην αγορά του forex να πωλούν με τη σειρά τους το ζεύγος.

Υπεύθυνα για την πτώση που παρουσιάζει εδώ και μερικές ώρες το GBP/USD είναι τα νέα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για τα αποτελέσματα των πωλήσεων λιανικής του Μαρτίου, τα οποία παρουσίασαν σημαντική μείωση, με αποτέλεσμα η λίρα να δεχθεί έντονες πιέσεις σε κάθε αγορά. Και, όπως είναι φυσικό, το δολάριο με τη σειρά του ενισχύθηκε, μειώνοντας την ισοτιμία του GBP/USD.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι το GBP/USD βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πτώση, οι οικονομικοί αναλυτές δεν τολμούν να προχωρήσουν σε ασφαλείς προβλέψεις. Αυτό που τόνιζαν πριν από το σημερινό άνοιγμα των αγορών, άλλωστε, ήταν ότι το ζεύγος θα βρεθεί αντιμέτωπο με συνθήκες υψηλής μεταβλητότητας, οι οποίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να αντιστρέψουν την πορεία του.