Υπό πίεση η ισοτιμία του EUR/USD

Το EUR/USD δέχεται έντονες πιέσεις τις τελευταίες ώρες, εξαιτίας κάποιων αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να μη μπορεί να ξεπεράσει το επίπεδο του 1.1100. Οι πιέσεις στην ισοτιμία του ζεύγους, μάλιστα, παραμένουν, παρά το γεγονός ότι και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι σχετικές οικονομικές ανακοινώσεις δεν κατάφεραν να ενισχύσουν το αμερικανικό δολάριο.

Προς το παρόν, πάντως, η ισοτιμία του EUR/USD παραμένει σταθερή, παρά τις πιέσεις που δέχεται. Το USD δε μοιάζει διατεθειμένο να κερδίσει έδαφος επί του ευρώ (EUR), παρά τις νέες αισιόδοξες προβλέψεις για μια νέα οικονομική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Όμηρος των γερμανικών ανακοινώσεων το EUR/USD

Παρά το γεγονός ότι χθες ολοκληρώθηκε μια σειρά συναντήσεων των Ευρωπαίων και μη ηγετών στο Λονδίνο, η εξέλιξη που επηρέασε περισσότερο την πορεία του EUR/USD ήταν η ανακοίνωση της Γερμανίας για τις εργοστασιακές παραγγελίες του Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη ανακοίνωσε έδειξε ότι οι παραγγελίες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης μειώθηκαν κατά 0,4% και οι πιέσεις προς το EUR εντάθηκαν.

Αποτέλεσμα ήταν η ισοτιμία του ζεύγους να παραμείνει κάτω από το 1.1100. Και όπως το EUR δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις πιέσεις προς το USD, προκειμένου να αυξήσει την ισοτιμία του, έτσι και το USD δε μοιάζει διατεθειμένο να ενισχυθεί έναντι του EUR. Οι οικονομικοί αναλυτές αναμένουν τα σχόλια του Προέδρου Trump από τις επαφές των τελευταίων ημερών, αλλά οι σχέσεις με την Κίνα είναι ο βασικός λόγος που το EUR/USD παραμένει σταθερό και δε μειώνει περισσότερο την ισοτιμία του, δίνοντας το πάνω χέρι στο αμερικανικό νόμισμα.