Υπό πίεση παραμένει το GBP/USD

Η ισοτιμία του GBP/USD παραμένει στα επίπεδα κάτω από το 1.2500 και εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις, παρά το γεγονός ότι οι φόβοι για πολιτική αστάθεια στο Ηνωμένο Βασίλειο εξανεμίστηκαν. Αν και ο πρωθυπουργός Johnson ξεπέρασε την πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον του, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είχε ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις για την πορεία του ζεύγους.

Από την άλλη, οι εξελίξεις στις ΗΠΑ έχουν επηρεάσει περισσότερο την πορεία του ζεύγους. Το αμερικανικό δολάριο (USD) έχει ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες και συνεχίζεται να δέχεται ώθηση, προκαλώντας περισσότερες πιέσεις προς αντίπαλα νομίσματα, όπως η αγγλική στερλίνα (GBP).

Oι εξελίξεις που επηρέασαν την πορεία του GBP/USD

Η πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον του Άγγλου πρωθυπουργού ήταν η πιο σημαντική πολιτική εξέλιξη των τελευταίων ημερών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεν κατάφερε να επηρεάσει ιδιαίτερα την πορεία του GBP/USD, όπως δεν κατάφερε ούτε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός την ξεπέρασε. Από την άλλη, μια σειρά από οικονομικές εξελίξεις ήταν αυτές που επηρέασαν περισσότερο την πορεία του ζεύγους.

Αναλυτικότερα, οι αγορές θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει σύντομα μια σημαντική αύξηση των επιτοκίων, μετά από δύο συνεχόμενους μήνες πρωτοβουλιών που οι οικονομικοί αναλυτές έχουν χαρακτηρίσει ημίμετρα. Το USD ενισχύεται από αυτές τις εκτιμήσεις, κερδίζοντας επιπλέον έδαφος, μετά και από τα οφέλη που έφερε η ανακοίνωση των πρόσφατων NFP.

Από την άλλη, στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπήρξαν ανακοινώσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν ιδιαίτερα την πορεία του ζεύγους. Ωστόσο, αγορές και επενδυτές αναμένουν τους δείκτες διαχειριστών αγορών (PMI) του τομέα υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα.