Υψηλή μεταβλητότητα αναμένεται αυτή την εβδομάδα στις αγορές

Τα σημαντικά οικονομικά και πολιτικά γεγονότα που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τις εξελίξεις στην αγορά του forex, όπως προβλέπουν οι ειδικοί. Ανάμεσα σε άλλα, αυτή την εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις στο βρετανικό πολιτικό σκηνικό, αλλά και στην υπόθεση του χρέους της Ελλάδας. Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας προχώρησε ήδη σε νέα μείωση των επιτοκίων της. Τα γεγονότα αυτά αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τη μεταβλητότητα σε τρία βασικά ζεύγη νομισμάτων: τα GBP/USD, AUD/USD και EUR/USD.

Αναλυτικότερα, οι επερχόμενες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να επηρεάσουν τα ζεύγη νομισμάτων που περιέχουν τη βρετανική λίρα. Η αξία του νομίσματος μοιάζει να παραμένει έως σήμερα αδιάφορη ως προς τα πολιτικά γεγονότα – ωστόσο, οι ειδικοί αναμένουν υψηλή μεταβλητότητα στην τελική ευθεία των εκλογών.

Αντίστοιχα, τα ζεύγη που περιέχουν το ευρώ αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά από τις νέες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα. Ήδη, το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει τους πιστωτές της Ελλάδας πως οι υποχρεώσεις της είναι σχεδόν αδύνατο να εκπληρωθούν, με αποτέλεσμα να δηλώνει αδυναμία στήριξης, αν δε διαγραφεί τμήμα του χρέους. Η εξέλιξη αυτή, αλλά και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα επιφέρει, αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τη μεταβλητότητα του ευρώ.

Υψηλή μεταβλητότητα, τέλος, αναμένεται και στην περίπτωση των ζευγών που περιέχουν το δολάριο Αυστραλίας. Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικές μεταβολές στην τιμή του AUD.

Εξαιτίας των παραπάνω, λοιπόν, οι επενδυτές καλούνται να είναι προσεκτικοί και να λάβουν υπόψη τους την αυξημένη μεταβλητότητα που αναμένεται να ισχύσει στις αγορές των GBP/USD, AUD/USD και EUR/USD.