Υψηλότερα επίπεδα δοκιμάζει η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και έχει το βλέμμα της ακόμα πιο ψηλά, στηριζόμενη από την απροθυμία των επενδυτών στην αγορά του forex να στηρίξουν το αμερικανικό δολάριο (USD). Αυτή τη στιγμή, η τιμή του χρυσού έχει ξεπεράσει τα $1820 και δοκιμάζει υψηλότερα επίπεδα, με τον στόχο να έχει τεθεί στα $1845.

Οι επενδυτές, πάντως, είναι προς το παρόν σχετικά επιφυλακτικοί απέναντι στον χρυσό και δεν του προσφέρουν την ώθηση που χρειάζεται, καθώς αναμένουν να πληροφορηθούν για εξελίξεις στον οικονομικό τομέα (ειδικά όσον αφορά στις ΗΠΑ), αλλά και στις εξελίξεις της πανδημίας. Και στις δύο περιπτώσεις, αναμένουν αρνητικές ειδήσεις, προκειμένου να στηρίξουν ακόμα περισσότερο τον χρυσό.

Εν αναμονή αφορμών για περαιτέρω αύξηση

Οι επενδυτές που στηρίζουν τον χρυσό τις τελευταίες ημέρες προτιμούν το πολύτιμο μέταλλο, κυρίως εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται το USD. Παρά τις πιέσεις, δεν παρατηρείται κάποια σημαντική άνοδος στα αντίπαλα νομίσματά του (όπως το EUR και το GBP) και για αυτό το λόγο πολλοί επενδυτές προτιμούν τον χρυσό, που αποτελεί πάντα ασφαλή επένδυση σε περιόδους κρίσης.

Οι πιέσεις προς το USD και η αναμενόμενη στήριξη προς τον χρυσό οφείλονται σε ένα μέρος στα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα που αναμένονται από τις ΗΠΑ. Παρά τα οικονομικά προβλήματα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα μοιάζει απρόθυμη να προβεί σε σημαντικές αλλαγές και το δολάριο δέχεται πιέσεις. Παράλληλα, η εικόνα της πανδημίας φαίνεται να χειροτερεύει σε ολόκληρο τον κόσμο, εξαιτίας του τέταρτου κύματος, με πολλές οικονομίες να προχωρούν σε βήματα προς τα πίσω, προκειμένου να προστατευθούν. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην υπάρχουν κερδοφόρες εναλλακτικές και ο χρυσός να προετοιμάζεται για νέες αυξήσεις στην τιμή του.