Χάνει έδαφος έναντι των αντίπαλων νομισμάτων του το USD

Η πορεία του αμερικανικού δολαρίου (USD) τις τελευταίες ώρες είναι πτωτική, με αποτέλεσμα τα ζεύγη που έχουν το νόμισμα ως αντίπαλο να ακολουθούν αντίστροφη ανοδική πορεία. Αναλυτικότερα, το USD αποδυναμώθηκε στα μάτια των αγορών και δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους πωλητές στην αγορά του forex, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να μην αυξήσουν τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη στέρησε αρκετή από την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο USD οι αγορές, με αποτέλεσμα την αύξηση της ισοτιμίας σε ζεύγη νομισμάτων όπως το EUR/USD και το GBP/USD. Το πρώτο επέστρεψε άμεσα στα επίπεδα αντίστασης του 1.1200, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ενώ σήμερα τα ξεπέρασε με ευκολία και πλέον κινείται πάνω από τα επίπεδα του 1.1225. Αντίστοιχα, το GBP/USD κατόρθωσε να ξεφύγει από τα χαμηλά του 1.2980 και σήμερα κινείται στα επίπεδα άνω του 1.3050.

Ωστόσο, τα μεγαλύτερα κέρδη έναντι του USD φαίνεται πως εξασφάλισε το ιαπωνικό γιεν (JPY). Το USD/JPY κατόρθωσε να φτάσει στο ψυχολογικό επίπεδο του 100.00 και πλέον το έχει ξεπεράσει, κινούμενο κοντά στο 100.65.