Χάνει έδαφος η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού χάνει έδαφος τις τελευταίες ώρες και κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα, έχοντας αλλάξει πορεία από τα υψηλά των προηγούμενων ωρών. Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού κινείται πλέον προς τα επίπεδα των $1.780, ενώ πριν μερικές ώρες δοκίμαζε τα υψηλά των $1.805.

Αιτία για την αντιστροφή της πορείας του χρυσού είναι η μικρή ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου (USD), το οποίο ναι μεν δεν ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό, αλλά πλέον παραμένει σταθερό στην αγορά του forex. Η πορεία του USD έχει επηρεάσει την τιμή του χρυσού, η οποία αναγκάστηκε να απαρνηθεί τα κέρδη των τελευταίων ωρών.

Οι προβλέψεις για τις επόμενες κινήσεις του χρυσού

Η μικρή ενίσχυση του USD σημαίνει ότι η τιμή του χρυσού δέχεται πλέον πιέσεις, οι οποίες το έχουν φέρει κοντά στα επίπεδα των $1.780. Όσο το αμερικανικό νόμισμα παραμένει σταθερό, ο χρυσός δε θα έχει την ευκαιρία να επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία, προκειμένου να εκμεταλλευτούν εγκαίρως οποιαδήποτε αναστροφή στην πορεία του χρυσού.

Κομβικό ρόλο θα παίξει η συνάντηση των μελών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σε μερικές ώρες. Σε αυτή, οι υπεύθυνοι αναμένεται να επιβεβαιώσουν την απροθυμία τους να αλλάξουν τα επιτόκια και να παρέμβουν ουσιαστικά στην αμερικανική οικονομία. Η στάση αυτή των υπευθύνων προκύπτει από τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μετάλλαξη Δέλτα της πανδημίας στην οικονομία της χώρας και ενδεχομένως να φέρει νέες ισορροπίες ανάμεσα στον χρυσό και στο USD. Τέλος, μια σειρά από οικονομικές ανακοινώσεις των ΗΠΑ, όπως εκείνη για το ΑΕΠ, αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία του USD και παράλληλα της τιμής του χρυσού.