Χάνει έδαφος το EUR/USD

Το EUR/USD βρίσκεται σε πτωτική πορεία, εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται στην αγορά του forex. Το ζεύγος έχει επηρεαστεί από τη ζήτηση για το αμερικανικό δολάριο (USD), η οποία με τη σειρά της φέρνει νέες πιέσεις στο ευρώ (EUR) και προκαλεί πτώση της ισοτιμίας του.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, το EUR/USD κινείται στα επίπεδα κάτω από το 1.0740, με την πορεία του να το οδηγεί προς το 1.0700. Οι αγορές και οι επενδυτές έχουν στρέψει το βλέμμα τους προς το USD και έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο EUR, το οποίο υποκύπτει σταδιακά στις πιέσεις.

Η πτωτική πορεία του EUR/USD

Το EUR/USD έχει χάσει αρκετό έδαφος τις τελευταίες ημέρες, κυρίως εξαιτίας της εικόνας που παρουσιάζεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα μέλη της Ένωσης έχουν αποφασίσει το μερικό εμπάργκο έναντι του ρωσικού πετρελαίου και πλέον όλοι οι αναλυτές της αγοράς επικεντρώνονται στο πώς αυτή η απόφαση θα επηρεάσει την οικονομία της. Παράλληλα, η εικόνα στην Ουκρανία (ειδικά στο Ντονμπάς) είναι τραγική, επηρεάζοντας την πορεία του ζεύγους.

Από την άλλη, το USD φαίνεται να ακολουθεί ανοδική πορεία, χάρη στο γεγονός ότι οι περισσότεροι επενδυτές έχουν πάψει να στοιχηματίζουν σε αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ. Παράλληλα, τηρούν και στάση αναμονής, περιμένοντας περισσότερες εξελίξεις, οι οποίες μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα.

Όσο οι εξελίξεις αυτές παραμένουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας, τέλος, οι αναλυτές πιστεύουν ότι το EUR/USD θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις, με αποτέλεσμα να πέσει ακόμα και στα επίπεδα του 1.0700.