Χάνει το κερδισμένο έδαφος το EUR/USD

Το EUR/USD κινήθηκε ανοδικά τις τελευταίες ώρες, καταφέρνοντας την Τετάρτη να φτάσει στα υψηλότερα σημεία του, στο 1.0750, αλλά πλέον δέχεται νέες πιέσεις που το αναγκάζουν να απαρνηθεί τα προηγούμενα κέρδη του. Η ισοτιμία του ζεύγους έχει επιστρέψει σε χαμηλότερα επίπεδα και επενδυτές και αγορές αναμένουν νέες εξελίξεις, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Συγκεκριμένα, το EUR/USD κατάφερε να φτάσει έως τα επίπεδα του 1.0750, αλλά σύντομα αναγκάστηκε να υποχωρήσει, κοντά στο 1.0720. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε να κινείται περισσότερο σπασμωδικά και, ενώ βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στο 1.0730, δεν είναι σίγουρο το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του.

Οι πρόσφατες εξελίξεις για το EUR/USD

Ενώ το EUR/USD κινούταν ανοδικά, εκμεταλλευόμενο την αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου (USD), οι αγορές στάθηκαν σε μια σειρά από αρνητικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, οι οποίες έφεραν νέες πιέσεις στο ζεύγος. Η βασικότερη από αυτές ήταν η ανακοίνωση του ετήσιου δείκτη τιμών καταναλωτών (HICP) στη Γερμανία, ο οποίος μειώθηκε στο 9,2% από το 9,6%. Αν και η συγκεκριμένη θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική πτώση στο EUR/USD, το αμερικανικό νόμισμα δεν είχε λόγους να κερδίσει πολύ έδαφος έναντι του ευρωπαϊκού και η πτώση ήταν μικρή.

Πλέον, οι επενδυτές αναμένουν νέες ανακοινώσεις, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η σημαντικότερη από αυτές θα αφορά στις οικονομικές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες μπορούν να επαναφέρουν σε ανοδική πορεία το EUR/USD, όσο οι οικονομικές ανακοινώσεις στις ΗΠΑ δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.