Ψάχνει πατήματα για άνοδο το GBP/USD

Τις τελευταίες ώρες, το GBP/USD, το ζεύγος που πλήγηκε περισσότερο από την απόφαση του Brexit, ξεκίνησε να κινείται ανοδικά, εν μέσω της αισιοδοξίας που έφερε στις αγορές η κάλυψη της πρωθυπουργικής θέσης από την Theresa May. Η εξέλιξη αυτή, όχι μόνο φέρνει περισσότερη σιγουριά στις αγορές, αλλά στρώνει και το έδαφος για το Brexit.

Χάρη στη μετρημένη αισιοδοξία που επικρατεί στις αγορές, λοιπόν, το GBP/USD συνάντησε νέα ενίσχυση στα επίπεδα του 1.3210 και επιχειρεί να επιστρέψει στα επίπεδα του 1.3250. Προς το παρόν, πάντως, βρίσκεται στο 1.3237, έχοντας αυξηθεί κατά 0,68%, μετά το νέο επίπεδο στήριξης που συνάντησε κοντά στο 1.3210. Κάποια στιγμή, μάλιστα, η ισοτιμία του ζεύγους βρέθηκε και στο υψηλότερο σημερινό σημείο, στο 1.3276.

Βέβαια, η αισιοδοξία των αγορών αναμένεται να συναντήσει κάποια εμπόδια. Αργότερα, άλλωστε, συνεδριάζει το ΔΣ της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε πολιτικές διόρθωσης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης. Οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως η πρώτη κίνηση θα είναι η μείωση των επιτοκίων, στο χαμηλό επίπεδο ρεκόρ του 0,25%. Με τον τρόπο αυτό, οι υπεύθυνοι θα αφήσουν ανοιχτή την πόρτα για περαιτέρω μέτρα τον Αύγουστο – οι εξελίξεις αυτές, όμως, θα επηρεάσουν αρνητικά την πορεία του GBP/USD.