Με απώλειες για το GBP/USD ξεκινά ο Απρίλιος

Παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη εβδομάδα ήταν στο σύνολό της θετική για την ισοτιμία του GBP/USD, το ζεύγος ξεκίνησε με πτώση τον Απρίλιο και συνεχίζει σε πτωτική πορεία. Αναλυτικότερα, η ισοτιμία του ζεύγους κινήθηκε την Παρασκευή στα επίπεδα του 1.4171 με 1.4372, ενώ έκλεισε στο 1.4224, χάνοντας 0,98% της αξίας της. Η συγκεκριμένη εξέλιξη επηρέασε αρνητικά, όπως είναι φυσικό, όσους πραγματοποιούσαν συναλλαγές με GBP/USD στην αγορά του forex.

Η ίδια εικόνα, όμως, συνεχίζεται και σήμερα – τη δεύτερη ουσιαστικά ημέρα συναλλαγών του Απριλίου. Η ισοτιμία του GBP/USD έχει σημειώσει περαιτέρω πτώση και βρίσκεται πλέον στα επίπεδα του 1.4200. Οι πρώτες ώρες συναλλαγών την έφεραν χαμηλότερα κατά 0,11% και ήδη άγγιξε το ημερήσιο χαμηλό της στο 1.4205.

Οι επόμενες κινήσεις του ζεύγους, τέλος, θα επηρεαστούν από δύο οικονομικές ανακοινώσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα. Η πρώτη αφορά στον δείκτη προμηθειών (PMI) του κατασκευαστικού τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου για το μήνα Μάρτιο και τα αποτελέσματα αναμένεται να δείξουν μια μικρή μείωση – όπως συμβαίνει και τους τελευταίους 34 συνεχόμενους μήνες. Το ενδεχόμενο να είναι η μείωση μεγαλύτερη από όσο αναμένεται, όμως, μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την πτωτική πορεία του GBP/USD.

Η δεύτερη ανακοίνωση, από την άλλη, αφορά στις εργοστασιακές παραγγελίες των ΗΠΑ για το μήνα Φεβρουάριο. Και σε αυτή την περίπτωση, αναμένεται πτώση. Αν, όμως, η πτώση που θα ανακοινώσουν οι υπεύθυνοι είναι μεγαλύτερη από αυτή που αναμένεται, ενδεχομένως το GBP/USD να κερδίσει λίγο από το χαμένο έδαφος.