Τα επίπεδα του 1.1000 προσπαθεί να ξεπεράσει το EUR/USD

Το EUR/USD προσπαθεί για μία ακόμη ημέρα να ξεπεράσει τα επίπεδα του 1.1000, βασιζόμενο στις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, αλλά η… άπνοια στις αγορές και το μοτίβο των κινήσεων του τις τελευταίες ημέρες δυσχεραίνουν το έργο του και λιγοστεύουν τις ελπίδες όσων έχουν επενδύσει στην άνοδό του.

Αναλυτικότερα, το EUR/USD βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 1.10925 και προσπαθεί να ξεπεράσει το όριο του 1.1000, ενισχυμένο από τις πρόσφατες εξελίξεις στις ΗΠΑ και σε άλλες αγορές. Οι ανακοινώσεις από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και οι νέες εξελίξεις από την Τράπεζα της Ιαπωνίας είχαν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του USD – ωστόσο, το EUR δε φαίνεται ικανό να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του και να αυξήσει τη μεταξύ τους ισοτιμία.

Προς το παρόν, λοιπόν, το ζεύγος αναμένει ανακοινώσεις σχετικά με τα πρώτα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό, ενώ ανακοινώσεις σχετικά με τον πληθωρισμό αναμένονται και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τα στοιχεία αυτά είναι που θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις του ζεύγους και θα κρίνουν αν τελικά κατορθώσει να ξεπεράσει τα επίπεδα του 1.1000.