Άνοδο στο GBP/USD έφερε η παράταση του Brexit

Μετά τις δηλώσεις του Donald Tusk για παράταση της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ισοτιμία του GBP/USD παρουσίασε άνοδο και άγγιξε τα επίπεδα του 1.2850. Μετά τις πρώτες δηλώσεις και την αισιοδοξία που τις συνόδεψε, το ζεύγος κινείται πιο κοντά στα επίπεδα του 1.2840, αφού πλέον οι επενδυτές και οι αγορές περιμένουν τις εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την επιβεβαίωση για τις βρετανικές εκλογές.

Κέρδη για το GBP/USD φέρνει η καθυστέρηση του Brexit

Αρχικά, το Brexit είχε προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου, αλλά οι εξελίξεις στο βρετανικό και ευρωπαϊκό στρατόπεδο δε μπορούσαν να επιτρέψουν μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η απουσία συμφωνίας προκάλεσε ισχυρές πιέσεις στην ισοτιμία του GBP/USD, αλλά όσο πλησίαζε το τέλος της διορίας, οι αγορές φάνηκαν πιο αισιόδοξες για το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στο Brexit.

Μόλις, λοιπόν, ο Donald Tusk ανακοίνωσε την παράταση της διορίας του Brexit, η ισοτιμία του GBP/USD παρουσίασε σημαντική άνοδο και πλέον (παρόλο που οι πιέσεις των αγοραστών υποχώρησαν) κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ημερών.

Προς το παρόν, πάντως, δεν αναμένονται νέες εξελίξεις από το μέτωπο του Brexit (πέρα από την επίσημη ανακοίνωση για τις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο), οπότε οι επενδυτές στην αγορά του forex θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, εκεί που αναμένεται η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, σχετικά με την φημολογούμενη μείωση των επιτοκίων.