Επιστροφή πάνω από τα $30.000 επιχειρεί η τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων, κοντά στα $29.000, αλλά οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις ενδεχομένως του επιτρέψουν να επιχειρήσει άνοδο σε υψηλότερα επίπεδα. Οι επενδυτές που προτιμούν το Bitcoin αναθάρρησαν την περασμένη Παρασκευή, εξαιτίας των πιέσεων που ξεκίνησε να δέχεται το αμερικανικό δολάριο (USD) και πολύ πιθανό να πιέσουν για άνοδο της τιμής του κρυπτονομίσματος.

Το γεγονός που άλλαξε την πορεία του Bitcoin την Παρασκευή ήταν η ανακοίνωση των αμερικανικών NFP (Nonfarm Payrolls). Αν και σημειώθηκε αύξηση στη διάρκεια του Ιουλίου, η αύξηση ήταν χαμηλότερη από την αναμενόμενη, με αποτέλεσμα το USD να ξεκινήσει να δέχεται πιέσεις και οι επενδύσεις αυξημένου ρίσκου να επανακάμψουν.

Οι προοπτικές ανόδου του Bitcoin

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και το Bitcoin, το οποίο τώρα αναζητά τρόπους για να αυξήσει την ισοτιμία του. Το κρυπτονόμισμα συνεχίζει να κινείται στα επίπεδα των $29.000, αλλά οι αγοραστές επιθυμούν αρχικά να ξεπεράσουν το φράγμα των $30.000, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και σήμερα. Ο επόμενος στόχος είναι τα $27.700, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για περαιτέρω άνοδο και θα μπορέσουν να φέρουν νέα κέρδη στο Bitcoin.

Άλλωστε, οι πιέσεις που δέχεται το USD επιτρέπουν σε επενδύσεις όπως εκείνη του Bitcoin να αυξήσουν την ισοτιμία τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αντίπαλα νομίσματα του USD, τα οποία αρχικά τήρησαν στάση αναμονής στα νέα για τα NFP, αλλά έπειτα ξεκίνησαν να δοκιμάζουν επίπεδα αντίστασης, προκειμένου να αυξήσουν την ισοτιμία τους.