Ελληνική θυγατρική για τη Markets

Η Markets, ένας από τους πλέον ανερχόμενους forex brokers στον κόσμο, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και μερικά χρόνια και στην ελληνική αγορά, απέκτησε νέα θυγατρική. Πρόκειται για την Markets.com Greece, η οποία θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τους Έλληνες επενδυτές και η οποία θα ελέγχεται από την ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το έργο της εξυπηρέτησης των Ελλήνων επενδυτών για λογαριασμό της Markets έχει αναλάβει η εταιρεία Nuntius Brokerage & Investment Services S.A., η οποία έχει λάβει τη σχετική άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αριθμό 7/481/30.7.2008 και λειτουργεί ως θυγατρική της Markets, χάρη στην οδηγία 2004/39/EC της Ε.Ε..

Το νέο καθεστώς για τους Έλληνες επενδυτές που διατηρούν λογαριασμό στη Markets ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι προειδοποιούν πως δε θα αλλάξει τίποτα στις καθημερινές τους συνήθειες και στην κατάσταση των λογαριασμών τους. Όλοι οι υπάλληλοι της εταιρείας, άλλωστε, έχουν φροντίσει ώστε η μετάβαση να γίνει με τον πλέον ομαλό δυνατό τρόπο και τα μέλη δε χρειάζεται να κάνουν τίποτε απολύτως. Αντίστοιχα, η εικόνα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών θα παραμείνει ίδια και οι υπηρεσίες που απολαμβάνουν θα παραμείνουν στα ίδια υψηλά επίπεδα.

Σε υψηλά επίπεδα, όπως είναι φυσικό, θα παραμείνει και η ασφάλεια των κεφαλαίων και των στοιχείων τους. Η νέα θυγατρική, άλλωστε, λειτουργεί νόμιμα, έχει φροντίσει για την ασφάλεια των μελών της και διατηρεί τα χρήματά τους σε ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όσοι δεν επιθυμούν να παραμείνουν στη Markets, εξαιτίας της μετάβασης αυτής, τέλος, δεν έχουν παρά να κλείσουν όλες τις ανοιχτές θέσεις τους, να προχωρήσουν σε ανάληψη των κεφαλαίων τους και να αιτηθούν κλείσιμο των λογαριασμών τους.