Κερδίζει συνεχώς έδαφος το EUR/USD

Μετά από τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων ετών, όταν η ισοτιμία έφτασε σε εξαιρετικά χαμηλά σημεία, το EUR/USD επανήλθε σε τροχιά ανόδου. Πλέον το ζεύγος νομισμάτων κυμαίνεται στα επίπεδα του 1.0930 και οι επενδυτές στην αγορά του forex συνεχίζουν να αγοράζουν το ζεύγος, φέρνοντας επιπλέον ανοδικές πιέσεις.

Το EUR/USD, όμως, επηρεάστηκε πρωτίστως από τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε πρόσφατα η Γερμανία. Η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του εμπορικού της πλεονάσματος για τον Οκτώβριο, τα οποία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Αναλυτικότερα, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας άγγιξε τα 20,8 δις ευρώ, ενώ οι προβλέψεις δεν το έφερναν υψηλότερα από τα 20 δις. Η αντίδραση των αγορών ήταν άμεση στη θετική ανακοίνωση και το EUR/USD κέρδισε επιπλέον ορμή στην ανοδική του πορεία, αγγίζοντας ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Στη συνεχόμενη άνοδο του ζεύγους νομισμάτων, βέβαια, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο κι άλλα οικονομικά αποτελέσματα που μοιάζουν να ενισχύουν το ένα μετά το άλλο το ευρώ. Χάρη σε αυτά, το EUR/USD συνεχίζει και σήμερα την ανοδική του πορεία και μοιάζει να κοντοστέκεται μπροστά στο ψυχολογικό όριο του 1.1000.