Πιέσεις δέχεται η ισοτιμία του EUR/USD

Η ανακοίνωση της Pfizer, σχετικά με το νέο της εμβόλιο, έχει φέρει αισιοδοξία στις αγορές για το μέλλον, αλλά το παρόν των συναλλαγών εξακολουθεί να είναι απαισιόδοξο, όσο τα κρούσματα της πανδημίας αυξάνονται σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αποτέλεσμα αυτού είναι η αυξητική τάση που παρατηρήθηκε στην ισοτιμία του EUR/USD να έχει εξαντληθεί και το ζεύγος να δέχεται πιέσεις στην αγορά του forex.

Με άλλα λόγια, οι εξελίξεις του παρόντος παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην ισοτιμία του ζεύγους από αυτές του μέλλοντος και οι επενδυτές προτιμούν να επενδύσουν στο πιο ασφαλές αμερικανικό δολάριο (USD), μειώνοντας την ισοτιμία του EUR/USD.

Σε χαμηλότερα επίπεδα η αισιοδοξία και η ισοτιμία του EUR/USD

Αναλυτικότερα, το EUR/USD κυμαίνεται σήμερα στα επίπεδα του 1.1750, έχοντας χάσει αρκετό από το κερδισμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών. Η αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχει κάνει τις αγορές και τους επενδυτές να ξεχάσουν τα θετικά νέα για το εμβόλιο και να επικεντρωθούν στο σήμερα.

Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι ο μόνος παράγοντας που θα επηρεάσει τις επόμενες ώρες την ισοτιμία του EUR/USD. Οι αγορές και οι επενδυτές αναμένουν ανακοινώσεις και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, σχετικά με τα σχέδιά τους για τα οικονομικά πακέτα ενίσχυσης. Οι πρωτοβουλίες των δύο τραπεζών θα επηρεάσουν την πορεία του EUR/USD, παράλληλα με τις ανακοινώσεις οικονομικού χαρακτήρα που περιμένουμε από τις ΗΠΑ και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI).