Σήματα συναλλαγών MQL5: Η “βοήθεια” των ειδικών

Οι επενδυτές που πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex έχουν στη διάθεσή τους κάποια σήματα, τα οποία τους βοηθούν να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους. Τα σήματα αυτά είναι ουσιαστικά αυτοματοποιημένες εντολές που μπορούν να αντιγραφούν στην πλατφόρμα τους και να πραγματοποιήσουν έτοιμες συναλλαγές, βασισμένες στην εμπειρία των ειδικών.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα σήματα MQL5. Πρόκειται για μια κατηγορία σημάτων που επιτρέπουν την αυτοματοποίηση των συναλλαγών, τα οποία προέρχονται από μια παγκόσμια κοινότητα έμπειρων επενδυτών. Ουσιαστικά, αποτελούν εντολές συναλλαγών που πραγματοποιούνται αυτόματα και έχουν σχεδιαστεί από άλλους επενδυτές. Και, προκειμένου να διασφαλιστεί το ποσοστό επιτυχίας τους, τα σήματα αυτά περνούν έναν ολόκληρο μήνα δοκιμής, πριν γίνουν διαθέσιμα στους επενδυτές.

Οι επενδυτές, μάλιστα, μπορούν να βρουν τα συγκεκριμένα σήματα πολύ εύκολα, εφόσον χρησιμοποιούν την MT4, την πλέον δημοφιλή πλατφόρμα συναλλαγών. Τα σήματα αυτά βρίσκονται ενσωματωμένα στην πλατφόρμα τους, εφόσον είναι συνδεδεμένη με το internet, και εντοπίζονται και αντιγράφονται εξαιρετικά εύκολα. Άλλωστε, οι σχεδιαστές της κοινότητας MQL5 είναι οι ίδιοι που σχεδίασαν και την πλατφόρμα MT4.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει, λοιπόν, κανείς, προκειμένου να αποκτήσει τα σήματα MQL5, είναι να εγγραφεί στην ιστοσελίδα της MQL5 και έπειτα να ανοίξει τη σχετική λίστα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MT4. Σε κάποιες περιπτώσεις, θα βρει και κάποιες υπηρεσίες και σήματα που απαιτούν μια μικρή συνδρομή – η πλειοψηφία των σημάτων, ωστόσο, παρέχεται δωρεάν.

Οι επενδυτές που χρησιμοποιούν, λοιπόν, τα σήματα MQL5 μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας τους, εμπιστευόμενοι τους ειδικούς. Εφόσον ενεργοποιήσουν την υπηρεσία, θα έχουν πρόσβαση σε ένα πλήθος σημάτων και εκατοντάδες επιλογές στη διάθεσή τους. Και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επιλέξουν το σήμα που επιθυμούν: η αντιγραφή θα γίνει αυτόματα και εύκολα. Η ευκολία, άλλωστε, είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό της υπηρεσίας.

Τέλος, τα σήματα MQL5 μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλες υπηρεσίες της MT4, όπως οι ειδικοί σύμβουλοι (expert advisors), “οχυρώνοντας” ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες επιτυχίας μιας συναλλαγής.