Σε άνοδο το GBP/USD

Το GBP/USD ακολουθεί σήμερα ανοδική πορεία, μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες πτώσης, δοκιμάζοντας τα επίπεδα αντίστασης κοντά στο 1.2490. To ζεύγος βασίζεται κυρίως στις μικρές πιέσεις που δέχεται το αμερικανικό δολάριο (USD), προκειμένου να κερδίσει έδαφος.

Αναλυτικότερα, το GBP/USD κινείται σήμερα για πρώτη φορά ανοδικά, στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας και, παρά το γεγονός ότι δε μοιάζει διατεθειμένο να πλησιάσει τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας (στο 1.2680), κερδίζει σταθερά έδαφος. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, μάλιστα, ενδεχομένως η άνοδος της ισοτιμίας του να ενισχυθεί, μετά την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου για τα στοιχεία της αγοράς εργασίας που αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, το GBP/USD κινείται στα επίπεδα του 1.2460, βασιζόμενο στο γεγονός ότι η ενίσχυση του USD έχει σχεδόν εξαντληθεί, μετά από αρκετές συνεχόμενες ημέρες στήριξής του, και οι επενδυτές αναζητούν συναλλαγές με περισσότερο ρίσκο και πιθανά κέρδη. Και τα δύο νομίσματα, πάντως, έχουν να ξεπεράσουν δύο εμπόδια. Πρώτον, το USD πρέπει να ανανεώσει τη στήριξη που δέχεται, με το ενδεχόμενο της αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο να βρίσκεται στο προσκήνιο. Και, δεύτερον, το GBP θα πρέπει να ξεπεράσει τους φόβους για το ενδεχόμενο ενός “σκληρού” Brexit, το οποίο αποτελεί ακόμη πιθανό σενάριο.