Σε νέα χαμηλά το EUR/USD

H ισοτιμία του EUR/USD εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από πίεση και η στασιμότητα των προηγούμενων ημερών έδωσε σήμερα τη θέση της στην πτώση. Το ζεύγος υποχώρησε σε νέα χαμηλά, στα επίπεδα του 1.0468, ενώ πλέον κινείται στα επίπεδα του 1.0480.

Αιτία για την πτώση της ισοτιμίας του ζεύγους είναι για μια ακόμη φορά η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου (USD), η οποία προσπέρασε τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα από την Ευρώπη και προκάλεσε νέες πιέσεις στο ευρώ (EUR). Αναλυτικότερα, παρά το γεγονός ότι τα πρόσφατα στοιχεία από τη Γερμανία, την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, δείχνουν ισχυρή ανάπτυξη, τα αντίστοιχα αποτελέσματα από τις ΗΠΑ κατόρθωσαν να βρεθούν στο τιμόνι των εξελίξεων και να ενισχύσουν το USD.

Ειδικά στην περίπτωση των δηλώσεων των στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, η θετική αντίδραση των αγορών έφεραν σε υψηλότερα επίπεδα την τιμή του USD, με αποτέλεσμα το EUR να μην καταφέρει να αντισταθεί στις πιέσεις. Παράλληλα, σήμερα αναμένονται κι άλλες σημαντικές ανακοινώσεις οικονομικού περιεχομένου από τις ΗΠΑ, οι οποίες, αν είναι όσο θετικές προβλέπεται, θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το USD και θα φέρουν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα την ισοτιμία του EUR/USD.