Σε χαμηλά επταμήνου το EUR/USD

Όπως αναμενόταν, η συνεδρίαση των στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έφερε νέα πίεση στο ευρώ (EUR), με αποτέλεσμα η ισοτιμία του νομίσματος να βρεθεί σε ελεύθερη πτώση, ήδη από την έναρξη των συνομιλιών. Με το τέλος της συνεδρίασης, το ευρωπαϊκό νόμισμα έχασε ακόμη περισσότερο έδαφος έναντι του αμερικανικού δολαρίου (USD), με αποτέλεσμα η ισοτιμία του EUR/USD να κινηθεί ακόμη χαμηλότερα.

Πλέον, λοιπόν, η ισοτιμία του ζεύγους βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου επταμήνου – χαμηλότερα ακόμη και από την περίοδο που ανακοινώθηκε το Brexit! Αναλυτικότερα, με το τέλος της συνεδρίασης, το ζεύγος υποχώρησε ακόμη περισσότερο, στα επίπεδα του 1.0880/1.0850, ενώ σήμερα κινείται στα επίπεδα του 1.0885/1.0880.

Προς το παρόν, το ζεύγος δοκιμάζει τα επίπεδα του 1.0820 (το χαμηλό του περασμένου Ιουλίου) και συνεχίζει να δέχεται πιέσεις, όχι μόνον εξαιτίας της πτώσης του EUR, αλλά και της ενίσχυσης που απολαμβάνει εδώ και ημέρες το USD, χάρη στο γεγονός ότι αναμένεται παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, έως το τέλος του χρόνου.

Σήμερα, τέλος, αναμένεται να ανακοινωθούν κάποια νέα οικονομικά αποτελέσματα από την πλευρά της Ευρώπης. Πρόκειται για την έρευνα της Κομισιόν για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Ωστόσο, προβλέπεται πως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, δε θα είναι σε θέση να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα του EUR/USD.