Στο “κόκκινο” παραμένει το EUR/USD

Το EUR/USD συνεχίζει να κινείται πτωτικά, παρά το γεγονός ότι έχει φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων, και δε μοιάζει να αποκτά νέα ανοδική ορμή, παρά τα θετικά αποτελέσματα που έρχονται από τις χώρες της Ευρώπης.

Αναλυτικότερα, σήμερα το EUR/USD κινείται στα επίπεδα του 1.1110 με 1.1115 και παραμένει εγκλωβισμένο στα χαμηλότερα σημεία του. Η πορεία του, μάλιστα, δε φάνηκε να επηρεάζεται στο ελάχιστο από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, η Γερμανία ανακοίνωσε πως τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου ZEW, η οποία επικεντρώνεται στο γενικότερο οικονομικό κλίμα, ήταν θετικότερα του αναμενόμενου, εκπλήσσοντας τις αγορές. Μια τέτοια εξέλιξη θα εκτόξευε υπό κανονικές συνθήκες την τιμή του ευρώ (EUR) – σήμερα, όμως, πέρασε απαρατήρητη, με αποτέλεσμα το νόμισμα να συνεχίσει να υποκύπτει στις πιέσεις.

Το ευρώ, άλλωστε, συνεχίζει να δέχεται πιέσεις από το αμερικανικό δολάριο (USD), το οποίο βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών. Η εκτίμηση των αγορών, μάλιστα, ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο σε αύξηση των επιτοκίων (την πρώτη τα τελευταία 10 χρόνια), δίνει νέα ορμή στο USD και μειώνει ακόμη περισσότερο την ισοτιμία του ζεύγους.