Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού ξεκινά θετικά την εβδομάδα που διανύουμε, εξασφαλίζοντας κέρδη, ήδη από το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Η πορεία του χρυσού, όμως, βασίζεται απόλυτα στις εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι οποίες αποδυναμώνουν το αμερικανικό δολάριο (USD) και επιτρέπουν στο πολύτιμο μέταλλο να επιστρέψει σε υψηλότερα επίπεδα.

Παρά το γεγονός, άλλωστε, ότι η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε θετικά για το αμερικανικό νόμισμα, η τρέχουσα φέρνει νέες πιέσεις. Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, ο χρυσός ακολουθεί αντίστροφη πορεία, επανερχόμενος στα επίπεδα άνω των $2.050 ανά ουγκιά.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην πορεία του χρυσού

Η τιμή του χρυσού κυμαίνεται κοντά στα $2.050 τις τελευταίες ώρες, έχοντας ξεκινήσει την ανοδική της πορεία από νωρίς το πρωί. Οι επενδυτές αποφάσισαν να στηρίξουν ξανά τον χρυσό, γυρνώντας την πλάτη τους στις εξελίξεις στις ΗΠΑ. Εκεί, το USD δέχεται νέες πιέσεις, που προκύπτουν μεταξύ άλλων από την έλλειψη εμπιστοσύνης στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα. Οι τιμές των μετοχών έχουν σημειώσει μεγάλη μείωση, το USD έχει επηρεαστεί και η τιμή του χρυσού κινείται ανοδικά, εξαιτίας της ιδιότητας του ως ασφαλής επένδυση σε περιόδους κρίσης.

Η αύξηση, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αλλά το USD αντιστέκεται στις πτωτικές πιέσεις, χάρη στα πρόσφατα θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Η αύξηση των NFP για τον Απρίλιο και η απροσδόκητη μείωση των ποσοστών ανεργίας επιτρέπουν στο USD να διατηρήσει κάποια από τα κέρδη τους, αποτρέποντας παράλληλα την τιμή του χρυσού να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.