Επιβεβαιώνεται η πτωτική τάση του GBP/USD

Η πορεία του GBP/USD ξεκίνησε να αντιμετωπίζει κάποιες πιέσεις που ανέκοψαν την ανοδική του πορεία και η πτωτική τάση που επηρεάζει την πορεία της ισοτιμίας του ζεύγους επιβεβαιώνεται σήμερα, καθώς συνεχίζει να κινείται προς τα κάτω, έχοντας ξεπεράσει το όριο του 1.2830.

Η πορεία του GBP/USD στην αγορά του forex παραμένει και σήμερα πτωτική, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να συνεχίζουν να πωλούν, προτιμώντας το αμερικανικό δολάριο (USD).

Σε χαμηλά δύο μηνών

Οι πιέσεις που δέχεται το GBP/USD το έχουν φέρει κάτω από το χαμηλότερο όριο των δύο τελευταίων μηνών. Αυτή τη στιγμή, η ισοτιμία του ζεύγους κινείται ανάμεσα στο 1.2805 και το 1.2810, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει απώλειες στις συναλλαγές.

Και ενώ η αγγλική στερλίνα (GBP) αντιμετωπίζει πιέσεις, το αμερικανικό δολάριο (USD) ισχυροποιήθηκε αρκετά κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα η πτώση του ζεύγους να ενισχύεται ακόμη περισσότερο.

Η επιροοή των εξελίξεων και των ανακοινώσεων

Η προτίμηση που απολαμβάνει το USD οφείλεται στις προσδοκίες πολλών επενδυτών για μια επιθετική ρητορική της Janet Yellen, προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, στο συμπόσιο Jackson Hall. Από την άλλη, στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάποιες μικρότερης σημασίας ανακοινώσεις (σχετικές με την ανάπτυξη της βιομηχανίας) δεν ήταν αρκετές, ώστε να ανανεώσουν τη ζήτηση για το ζεύγος.

Άλλωστε, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το Brexit, με αποτέλεσμα οι επενδυτές και οι αγορές να είναι τουλάχιστον επιφυλακτικοί απέναντι στο GBP.