Κάτω από τα επίπεδα του 0.9700 παραμένει το EUR/USD

Το EUR/USD έρχεται αντιμέτωπο με ένα νέο γύρο πιέσεων, με αποτέλεσμα να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και να μην έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει σε υψηλότερα. Αυτή τη στιγμή, το ζεύγος παραμένει κάτω από το 0.9700, εξαιτίας της ενίσχυσης που εξακολουθεί να λαμβάνει το αμερικανικό δολάριο (USD).

Άλλωστε, οι αγορές και οι επενδυτές στην αγορά του forex παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, στηρίζοντας το USD, που είναι ιδανικότερο σε τέτοιες περιόδους. Και το αποτέλεσμα αυτού είναι η συνεχόμενη πτώση του ευρώ (EUR).

Στα χαμηλά παραμένει το EUR/USD

Τις τελευταίες ώρες, δεν υπήρξε κάποια οικονομική ανακοίνωση που θα μπορούσε να ενισχύσει ή να μειώσει την ισοτιμία του EUR/USD. Ωστόσο, οι αγορές και οι επενδυτές έχουν αποφασίσει να αποφύγουν κάθε είδους συναλλαγή που συνοδεύεται από ρίσκο και να στηρίξουν περισσότερο ασφαλή νομίσματα. Το USD είναι η ιδανική επιλογή σε αυτή την περίπτωση.

Έτσι, οι φόβοι για κλιμάκωση στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση, ακόμα και το άγχος για τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, μεταφράζονται σε ενίσχυση του USD. Όπως είναι φυσικό, σε αυτή την περίπτωση, χαμένα βγαίνουν τα αντίπαλα νομίσματα, όπως είναι το EUR.

Και οι επόμενες κινήσεις του ζεύγους, πάντως, δεν πρόκειται να επηρεαστούν από οικονομικές ανακοινώσεις. Άλλωστε, δεν αναμένεται κάποια σημαντική τις επόμενες ώρες, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να στρέφονται στα πρακτικά των συζητήσεων των μελών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και στις ομιλίες των στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τις επόμενες κινήσεις στις οικονομικές πολιτικές των δύο θεσμών.