Προσωρινή αύξηση στην ισοτιμία του EUR/USD

Η χθεσινή ομιλία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, δεν ικανοποίησε τις αγορές, με αποτέλεσμα το αμερικανικό δολάριο (USD) να αποδυναμωθεί και το ευρώ (EUR) να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να κερδίσει έδαφος. Σήμερα το πρωί, το άνοιγμα των αγορών έφερε το EUR/USD σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς οι αγοραστές προχώρησαν σε συναλλαγές στην αγορά του forex και η πίεση προκάλεσε άνοδο στην ισοτιμία του ζεύγους.

Σύντομα, λοιπόν, η ισοτιμία του EUR/USD έφτασε στα επίπεδα του 1.0660, στα υψηλότερα της ημέρας. Το ζεύγος, μάλιστα, ξεπέρασε οριακά τα παραπάνω επίπεδα. Οι αγορές βασίστηκαν στο γεγονός ότι ο νέος Πρόεδρος δεν ικανοποίησε με τα σχέδιά του για τη μελλοντική οικονομική πολιτική του και συνέχισαν να ενισχύουν την ισοτιμία του EUR/USD.

Μετά από λίγη ώρα, όμως, οι πιέσεις των αγοραστών εξαντλήθηκαν και το EUR/USD αναγκάστηκε να παραχωρήσει κάποια από τα κέρδη του. Οι διακυμάνσεις στην τιμή του το ανάγκασαν να πέσει σε χαμηλότερα επίπεδα και, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, βρίσκεται λίγο πάνω από τα επίπεδα του 1.0640.

Ήδη, μάλιστα, με τις πιέσεις των πωλητών προς το EUR/USD να έχουν εξαντληθεί, οι αγορές στρέφουν το βλέμμα τους στις επόμενες σημαντικές ανακοινώσεις του οικονομικού ημερολογίου. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τα πρακτικά της τελευταίας της συνάντησης, ενώ οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν το ισοζύγιο εισαγωγών/εξαγωγών. Οι παραπάνω ανακοινώσεις αναμένεται να κρίνουν τις επόμενες κινήσεις του EUR/USD.