Σε ανοδική πορεία έναντι των αντιπάλων του το USD

Το USD έχει ακολουθήσει μια ανοδική πορεία στην αγορά του forex τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει έδαφος έναντι βασικών αντιπάλων του, όπως το EUR, το GBP και ο χρυσός. Τα παραπάνω ζεύγη έχουν δει την ισοτιμία τους να μειώνεται, όσο το USD κινείται ανοδικά, εν όψει και της ανακοίνωσης των στοιχείων του αμερικανικού ΑΕΠ.

Αναλυτικότερα, η αύξηση της ισοτιμίας του αμερικανικού δολαρίου (USD) έχει προκαλέσει πτώση στο EUR/USD, το οποίο κινείται κοντά στο 1.1750, στο GBP/USD, το οποίο κινείται κάτω από το 1.3000, και στην τιμή του χρυσού, η οποία έπεσε σε επίπεδα κάτω του 1.9600 .

Κερδίζει έδαφος το USD

Την προηγούμενη ημέρα, το USD κινούταν πτωτικά σε σχέση με τους περισσότερους αντιπάλους του, εξαιτίας της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να μην ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία. Οι επενδυτές, όμως, αποφάσισαν να στηρίξουν τελικά το αμερικανικό δολάριο, αναμένοντας, όχι μόνο νέες ανακοινώσεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, αλλά και την ανακοίνωση των στοιχείων του αμερικανικού ΑΕΠ.

Αντίθετα, το EUR και το GBP ξεκίνησαν να δέχονται νέες πιέσεις, λόγω απογοητευτικών ανακοινώσεων. Τα στοιχεία για το γερμανικό ΑΕΠ αναμένεται να επιβεβαιώσουν την οικονομική ύφεση που έχει προκαλέσει η πανδημία, ενώ η αγγλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο νέων και αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορωναϊό.

Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, οι επενδυτές εκμεταλλεύτηκαν τις παραπάνω αδυναμίες και στήριξαν το USD, με αποτέλεσμα να το βοηθήσουν να επανέλθει σε ανοδική τροχιά.