Σε ανοδική πορεία το GBP/USD

Το GBP/USD πραγματοποίησε ένα άλμα ανόδου τη Δευτέρα και κατάφερε να ξεφύγει από τα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών. Το άμα που πραγματοποίησε η ισοτιμία του ζεύγους στην αγορά forex ξεπέρασε τα 150 pips, με αποτέλεσμα το GBP/USD να έχει επιστρέψει στα επίπεδα άνω του 1.2200.

Η άνοδος της ισοτιμίας του ξεκίνησε τη Δευτέρα, αλλά συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη, αν και με αρκετά μειωμένο ρυθμό. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το GBP/USDF βρίσκεται στα επίπεδα του 1.2243.

Οι παράγοντες που προκάλεσαν το άλμα

Ο βασικότερος παράγοντας που έφερε την ισοτιμία του GBP/USD σε υψηλότερα επίπεδα είναι το αίσθημα ρίσκου που επέστρεψε στην αγορά. Βασική υπαίτια για αυτό είναι η φαρμακευτική εταιρεία Moderna, η οποία ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου της κατά του COVID-19. H ανακοίνωση αυτή έφερε αισιοδοξία και πολλοί επενδυτές αποφάσισαν να αφήσουν το ασφαλές δολάριο (USD) και να στηρίξουν την αγγλική στερλίνα (GBP), κυνηγώντας κέρδη.

Ωστόσο, το αίσθημα ρίσκου αντιμετώπισε και κάποια εμπόδια, τα οποία έχουν προς το παρόν εμποδίσει την ισοτιμία του ζεύγους από το να σκαρφαλώσει σε υψηλότερα επίπεδα. Για παράδειγμα, τα αποτελέσματα για την ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν αρνητικά και, ενώ δεν κατάφεραν να μειώσουν την ισοτιμία του GBP/USD, κατάφεραν – έως ένα σημείο – να την ανακόψουν.