Σε πτώση το EUR/USD

Το EUR/USD συνεχίζει σταδιακά να πέφτει στην αγορά του forex, εξαιτίας της ενίσχυσης των πωλητών και των αρνητικών για την ισοτιμία του ζεύγους οικονομικών αποτελεσμάτων.

Αναλυτικότερα, η ισοτιμία του ζεύγους βρέθηκε σήμερα σε χαμηλότερα επίπεδα κατά 0,40%, στο 1.1084. Η πτωτική του πορεία, όμως, φαίνεται πως θα συνεχιστεί, καθώς το EUR/USD φλερτάρει με το 1.1082 και ακόμη χαμηλότερα επίπεδα (ακόμη και με το 1.1026).

Η αιτία για την πτώση του ζεύγους εντοπίζεται στο πλήθος επενδυτών που έχουν αποφασίσει να πουλήσουν EUR/USD. Παράλληλα, η αύξηση των τιμών των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά και κάποια απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα της Ευρωζώνης, έχουν αποδυναμώσει το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Τα αποτελέσματα αυτά αφορούν στο PMI, έναν βιομηχανικό δείκτη που παρουσιάζει τις επιδόσεις του κατασκευαστικού τομέα. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σε αυτόν τον τομέα η Γερμανία, αλλά και η Ευρωζώνη στο σύνολό της, είναι απογοητευτικά, με αποτέλεσμα το ευρώ να χάσει την ανοδική ορμή του και έδαφος έναντι του δολαρίου.

Τέλος, σημαντικός είναι και ο αντίκτυπος που έχει στην πορεία του ευρώ και το ενδεχόμενο του Brexit. Όσο κι αν οι συζητήσεις ανάμεσα σε Αγγλία και Ευρωπαϊκή Ένωση μοιάζουν θετικές, η αβεβαιότητα παραμένει, αποδυναμώνοντας το ευρώ, έναντι του δολαρίου.