Σκαμπανεβάσματα στην τιμή του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου σημείωσε ξανά μια μικρή πτώση στο άνοιγμα των αγορών σήμερα, η οποία ήρθε μετά από μια αύξηση των τελευταίων ημερών. Η προηγούμενη αυτή αύξηση έφερε την τιμή του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εφτά εβδομάδων, αλλά πλέον οι επενδυτές τη βλέπουν να επιστρέφει σε χαμηλότερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η τιμή του Brent κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στα $86,12 ανά βαρέλι, ενώ του WTI στα βρίσκεται στα $80,15 ανά βαρέλι. Και στις δύο περιπτώσεις, η τιμή δέχτηκε πιέσεις, εξαιτίας της μικρότερης από την αναμενόμενη αύξηση του αποθεματικού των ΗΠΑ.

Τα σκαμπανεβάσματα στην τιμή του πετρελαίου

Μετά από αρκετές ημέρες σταθερότητας, η τιμή του πετρελαίου ξεκίνησε να κινείται ανοδικά τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως χάρη στην αυξημένη ζήτηση που προκάλεσε το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας. Η πορεία αυτή, όμως, έφερε την τιμή του έως τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εφτά εβδομάδων, πριν ξεκινήσει πάλι να κινείται πτωτικά.

Αιτία για την αντιστροφή στην πορεία του πετρελαίου ήταν η ανακοίνωση των ΗΠΑ για την αύξηση του αποθεματικού τους. Αν και οι προβλέψεις έκαναν λόγο για αύξηση άνω του ενός εκατομμυρίου, τελικά αυτή δεν ξεπέρασε τα 533.000 βαρέλια. Παράλληλα, και η ανακοίνωση των ΗΠΑ για συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας προκάλεσε νέες πιέσεις, οι οποίες έφεραν την τιμή του πετρελαίου σε χαμηλότερα επίπεδα.

Προς το παρόν, λοιπόν, φαίνεται ότι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου ήταν παροδική, αλλά δεν αποκλείεται σύντομα ο μαύρος χρυσός να επιστρέψει σε ανοδική πορεία.