Σταθεροποιείται η τιμή του EUR/USD

Το EUR/USD ακολούθησε μια πορεία με έντονες αναταράξεις τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα χαμηλότερα, αλλά και στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών. Από το 1.0380, που αποτελούσε το χαμηλότερο σημείο της πρόσφατης πορείας του, βρέθηκε στο 1.0450, με προοπτικές να ξεπεράσει ακόμα και τα επίπεδα του 1.5000. Πριν μερικές ώρες, όμως, η ισοτιμία του σταθεροποιήθηκε, μετά από μια διόρθωση, και οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του.

Μετά από τη διόρθωση, μάλιστα, αναμένεται ελάχιστη δράση στην πορεία του, καθώς οι επενδυτές αναμένουν οικονομικά αποτελέσματα από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, που ενδεχομένως επηρεάσουν τις επόμενες κινήσεις του.

Οι πρόσφατες κινήσεις του EUR/USD

Το EUR/USD ξεκίνησε την εβδομάδα, δεχόμενο νέες πιέσεις, οι οποίες το ανάγκασαν να υποχωρήσει και να βρεθεί ακόμα και στα χαμηλά του 1.0380. Μέχρι την Πέμπτη, όμως, η εικόνα είχε αντιστραφεί και το ζεύγος ενισχύθηκε σε βαθμό που να φτάσει στα υψηλά του 1.0489. Η ισοτιμία του ζεύγους, μάλιστα, συνέχιζε να δοκιμάζει νέα επίπεδα αντίσταση, με στόχο το 1.0500.

Αυτό δε συνέβη, καθώς οι αγορές προχώρησαν σε διόρθωση και επανάφεραν την τιμή του ζεύγους σε χαμηλότερα επίπεδα. Πλέον, το EUR/USD κινείται στα επίπεδα του 1.0450 και παραμένει σχετικά σταθερό, εν αναμονή δύο σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων. Πρόκειται για τις ανακοινώσεις που αφορούν στον δείκτη διαχειριστών αγορών του ISM στις ΗΠΑ και για στον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτών της Ευρωζώνης. Οι δύο αυτές ανακοινώσεις είναι που θα κρίνουν τις επόμενες κινήσεις του EUR/USD, αλλά μέχρι την ανακοίνωσή τους, η τιμή του παραμένει σχετικά σταθερή.