Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του Bitcoin

Ο Δεκέμβριος αποδεικνύεται σε έναν ιδιαίτερα άσχημο μήνα για το Bitcoin, καθώς το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Η πτώση αποτελεί απόρροια των πιέσεων που δέχεται στις αγορές, αλλά και στην υψηλή ρευστότητά του, η οποία προκαλεί μεγάλες αυξομειώσεις στην τιμή του.

Την Τρίτη, οι νέες πιέσεις προς το Bitcoin το ανάγκασαν να απωλέσει επιπλέον 4,5% επί της αξίας του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον κάτω από το όριο των $50.000. Παράλληλα με το Bitcoin, μάλιστα, πτώση της τιμής τους σημειώνουν και άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum.

Οι πιέσεις στην τιμή του Bitcoin

H πτώση της τιμής του Bitcoin συνεχίζεται και μετά τις χθεσινές απώλειες, με αποτέλεσμα η τιμή του κρυπτονομίσματος να βρίσκεται σήμερα στα επίπεδα των $47.500. Βασικός λόγος για τις πιέσεις που δέχεται η τιμή του κρυπτονομίσματος, αλλά και κάθε άλλης επένδυσης που συνοδεύεται από υψηλό ρίσκο, είναι οι ανησυχίες των επενδυτών για το τι μπορεί να προκαλέσουν τα επικείμενα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας από τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου.

Παρά το γεγονός ότι το Bitcoin έχει συνηθίσει τους επενδυτές σε αυξομειώσεις της τιμής του, πάντως, οι οικονομικοί αναλυτές δεν προβλέπουν αλλαγή της πορείας του, τουλάχιστον εντός των λίγων ημερών που απομένουν για να ολοκληρωθεί το 2021.