Τρίτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για την τιμή του πετρελαίου

Η πορεία της τιμής του πετρελαίου είναι πτωτική τις τελευταίες ημέρες στην αγορά, καθώς υπερισχύει η ανησυχία για τη συμφωνία των χωρών του ΟΠΕΚ και οι πιέσεις είναι έντονες. Η τιμή του μαύρου χρυσού βρίσκεται σήμερα στην τρίτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης, καθώς οι νέες συζητήσεις των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για τη μείωση της παραγωγής φαίνεται να πέφτουν στο κενό.

Παράλληλα, σημαντική επιρροή στην πορεία της τιμής του πετρελαίου έχουν και τα προβλήματα που προκύπτουν από την πανδημία, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα δείχνει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα επιτευχθεί δύσκολα και αυτό το καλοκαίρι.

Η σημερινή πορεία της τιμής του πετρελαίου

Αυτή τη στιγμή, η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να βρίσκεται σε πτώση. Το Brent είδε την αξία του να μειώνεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, αυτή τη φορά κατά 0,6%, και να καταλήγει στα $73 ανά βαρέλι. Αντίστοιχα, το WTI είδε την αξία του να μειώνεται κατά 0,7% και να καταλήγει στα $71,69 ανά βαρέλι.

Η βασική αιτία για τη συνεχόμενη πτώση είναι το διαφαινόμενο ναυάγιο στις συνομιλίες των χωρών του ΟΠΕΚ. Η Ρωσία μεσολαβεί στις συζητήσεις ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές στις απόψεις των δύο χωρών, αλλά δε διαφαίνεται κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία που ισχύει ανάμεσα στις χώρες του ΟΠΕΚ εδώ και ένα χρόνο, για μείωση της παραγωγής εν μέσω της πανδημίας, μπορεί να καταρρεύσει, με αρνητικά αποτελέσματα για την τιμή του πετρελαίου.

Η ανησυχία, πάντως, είναι έντονη και θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλέον πτώση στην τιμή του μαύρου χρυσού. Ωστόσο, βρέθηκε ένα επίπεδο αντίστασης, χάρη στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μείωση των αποθεματικών τους αυτή την εβδομάδα.